Karabük

Karabük'te yol asfaltlama çalışmaları

12:05 15 Temmuz 2016
Karabük'te yol asfaltlama çalışmaları

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, geçen yıl 110 kilometre asfalt serdiklerini belirterek, bu yıl da 200 kilometreye yakın bir asfalt hedeflerinin olduğunu belirtti.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel idare olarak Karabük milletvekillerinin desteğiyle iş makinalarına ciddi bir yatırım yaptıklarını belirtti.

İlave iş makina alımını meclise sunduklarını ifade eden Uzun, şu bilgileri aktardı:

"Önceden '10-15 kilometre asfalt yapabilir miyiz? diye hesap ediyorduk. Ona da müteahhit bulamıyorduk, az diye kimse gelmiyordu. Geçen yıl 110 kilometre asfalt serdik, bu senede 200 kilometreye yakın bir asfalt hedefimiz var. 2 senede 300 kilometre asfalt yapmış olacağız. Bu az bir şey değil. Hedefleri her sene büyütüyoruz."

Taş kırma makina almalarının işleri hızlandırdığını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Yeni ekipmanlar sayesinde, 5 yılda yapacağımız işi bir yıl gibi kısa süre içinde yapma imkanına kavuştuk. İş makinalarımızı yenilememiz, taş kırma makinasını almamız, asfaltı kedimiz yapmamız yaklaşık 4 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağladı. Ödeneğimiz yine aynı, ilave bir ödeneğimiz yok. Ama yaptığımız hizmetler daha fazla. Milletvekillerimizin çabasıyla İller Bankası'ndan hibe olarak 3 senedir ciddi bir destek alıyoruz. Geçen sene 8,5 milyon liralık bir hibe aldık. Bu senede ilk dilim olarak 4,5 milyon lira para geldi. Yazıköy gibi en büyük köylerimizden birisinin alt yapısını bununla çözüyoruz. Kendi paramızı ekonomik kullanıyoruz. Karabük'e kalıcı şeyler bırakmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.