Karabük

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

04:26 16 Temmuz 2016
İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, "Bu akşam maalesef kahraman ordumuzun içindeki bir kısım işbirlikçi, hain çete darbe girişiminde bulunmuştur. İlimizde bu hain çetenin herhangi bir girişimi söz konusu değildir." dedi.

Vali Aktaş, beraberinde, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte Karabük Belediyesine gelerek hoparlörden vatandaşlara seslendi.

Vatandaşlardan darbe girişimi tam olarak ortadan kaldırılana kadar sokakları ve meydanları boşaltmama ricasında bulunan Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu akşam maalesef kahraman ordumuzun içindeki bir kısım işbirlikçi, hain çete darbe girişiminde bulunmuştur. İlimizde bu hain çetenin herhangi bir girişimi söz konusu değildir. Tüm Karabüklü hemşehrilerimizi meydanlara inerek demokrasiye, vatanına, milletine sahip çıktıklarından ve darbeye karşı göğüslerini siper ettiklerinden dolayı en derin şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimize ve milletimizi her türlü ihanetten korusun, hürriyet ve demokrasi mücadelemizde yar ve yardımcımız olsun."

Beraberindekilerle Karabük Kent Meydanı'na geçen Aktaş,burada halka hitap etti.

"Bu akşam maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki bir kısım ancak az bir kısım hain, satılmış çetenin bir darbe girişimi söz konusu oldu" diyen Aktaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Ama Allah'a şükür ilimizdeki askerlerimiz vatanına, milletine bağlılığında hiç tereddüt etmediler. Onları sizler adına kutluyorum. Ben Ankara ile irtibat halindeyim bu hain, menfur darbe girişimi bastırılmak üzere. Allah'ın izniyle birkaç saate kadar bastırılacaktır. Ama bizler bu darbe girişimi tam olarak bastırılana kadar bu meydanları terk etmeyeceğiz arkadaşlar. Hürriyetimize, istikbalimize ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu saatten itibaren biz size Valilik olarak 'Arkadaşlar evlerinize gidebilirsiniz' diyene kadar sizden rica ediyorum sokaklardayız, meydanlardayız."

- Düzce Valiliğinden açıklamada

Düzce Valiliği de ülkeye ve millete ihanet edenlerin asla başarıya ulaşamayacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğine, devletin bekasına kasteden Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup hainin darbe kalkışması yaptığı anımsatıldı.

Olayla ilgili olarak il ve ilçelerinde herhangi bir problem yaşanmadığı belirtilen açıklamada, oluşturulan kriz merkezinde başta Vali Ali Fidan olmak üzere, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce milletvekilleri, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adalet Komisyonu Başkanı ve ilçe kaymakamlarının yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin il başkanlarının görevlerinin başında olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetinin, görevinin başında olduğu vurgulanan açıklamada, ''Ülkeye ve millete ihanet edenler asla başarıya ulaşamayacak, gereken cezayı alacaklar.'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak, hassasiyet gösteren Düzcelilere teşekkür edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.