Karabük

Karabük'te sosyal yaşam merkezi inşaatı

12:30 22 Ağustos 2016
Karabük'te sosyal yaşam merkezi inşaatı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Çerçiler ve Karabük mahallelerinde sosyal yaşam merkezi inşaatlarının devam ettiğini bildirdi.

Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezlerde başlayan kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Vergili, "Sosyal yaşam merkezlerimiz herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan Karabük halkına eğitim vermektedir. Eğitimin hayat boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmaktır. Kadınların aktif bir şekilde yaşam içerisinde rol almasını sağlayan ve aile içerisinde huzurun tesisiyle birlikte mesleki yetenek kazandırılan kursların sayısını daha da arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ev hanımları bir şeyler üreterek eve kendi ekmeğini götürmek için çaba sarf ediyor." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi ve belediye işbirliğiyle kadınlar başta olmak üzere, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik kurslar olduğunu vurgulayan Vergili, şöyle konuştu:

"Mesleki anlamda yeterlilik kazanarak üretebilir konum kazanan bayanlarımız el emeklerini kazanca dönüştürmeleri konusunda da katkı sağlıyoruz. Mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.