Karabük

"Geçmişten Günümüze" sergisi

19:44 06 Eylül 2016
"Geçmişten Günümüze" sergisi

Safranbolu ilçesinde, "Geçmişten Günümüze" minyatür sergisi açıldı.

Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından açılışı yapılan sergide, Osmanlı Padişahı 2. Murat, İmam Maturidi, Yunus Emre, İstanbul Lalesi, Kur'an-ı Kerim'in levhasından tezhip ve İzmir Saat Kulesi'nin minyatürleri bulunuyor.

Tezhi̇p ve Mi̇nyatür Sanatçısı Yasemin Yılmaz, yaptığı açıklamada, 6 yıllık bir çalışma olduğunu ve 20 eserin sergilendiğini söyledi.

Çalışmalarının geleneksel tezhip, minyatür ve ebru sanatıyla ilgili olduğunu ifade eden Yılmaz, "Burada Maturidi Yesevi Otağı'nın katkılarıyla bir sergi açtık. Öncelikle bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Geleneksel Türk sanatlarımızı en iyi şekilde anlatmak ve göstermek için çok emek vererek yapmış olduğum eserlerimi sergiliyorum. Kullandığım teknikler, tamamen geleneksel tekniklerdir. Kağıtlar özel kendi yapımım, kendi renklendirdiğim kağıtlardır. Minyatürde tarama tekniği, noktalama ve sulu boya tekniklerini kullanıyorum. Tezhipte de yine haki, klasik renkli tarz teknikleriyle çalıştım." diye konuştu.

Yılmaz, İmam Maturidi'nin dış görünüşüyle ilgili kaynak olmamasına rağmen minyatür eserinin kendisi tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Yılmaz, serginin iki gün açık kalacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.