Karabük

Karabük'te FETÖ/PDY soruşturması

22:51 23 Eylül 2016
Karabük'te FETÖ/PDY soruşturması

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, soruşturma kapsamında bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen eski Samsun Vergi Dairesi çalışanı Mehmet ve eşi Sevgi Başaran, öğretmenler Ahmet Şahin, Ekrem Ergün Özkök, Fatih Yavru, Serkan Diktaş, Akın Uğurlu, Engin Çelenli, Şerife Kalaycı, Dursun Kalaycı, Musa Özgün, Nursel Ergüler, Oğuz Günay, E.O, Ş.M, Ş.D.T ve L.G, özel bir şirketin çalışanları Yahya Öskürcü ve O.Ç. ile N.D. mahkemeye çıkartıldı.

Şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını da kullandığı tespit edilen zanlılardan Başaran çiftinin yanı sıra Şerife ve Dursun Kalaycı ile Şahin, Özkök, Yavru, Diktaş, Uğurlu, Çelenli, Özgün, Ergüler, Günay ile Öskürcü tutuklandı.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan yine soruşturma kapsamında öğretmen M.İ'nin de düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Tutuklanan zanlılardan Mehmet Başaran'ın, Samsun Vergi Dairesinde çalışırken FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldığı belirtildi ve örgütün "Şanlıurfa il imamı" olduğu ileri sürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.