Karabük

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı okul koridorlarında

13:03 26 Eylül 2016
AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı okul koridorlarında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin sahada yazdıkları haber ve çektikleri fotoğrafların kronolojik sıraya göre derlenerek hazırlandığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi bilincinin aşılanması amacıyla yeni eğitim yılında öğrencilerin ilgisine sunuluyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi okul yönetimi, kitabı okul koridorlarına konulan panolarda sergiliyor.

Lise Müdürü Numan Tarhan, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" dolayısıyla AA'nın hazırladığı kitabın yazı ver görsellerini içeren panoyu hazırladıklarını söyledi.

Bazı kaynakları incelediklerini ve bilgilendirici olması dolayısıyla AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını seçtiklerini aktaran Tarhan, "Hafta boyunca okulumuzda sergilenmeye devam edecek. Anadolu Ajansının hazırlamış olduğu bu eser dört dörtlük bir sunum. Çünkü olayları dakika dakika, güzel olarak net görüntülerle yansıtmış. Olayın vahametini, ciddiyetini belirgin olarak ortaya koymuştur." diye konuştu.

Tarhan, okulda kültürel ve spor alanlarında yarışmaların düzenlendiğini ve akademik başarıların iyi olduğunu kaydederek, "Hazırlamış olduğumuz bu panoyla, çocuklarımıza 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak istiyoruz. Ayrıca o gece halkımızın göstermiş olduğu demokrasi mücadelesini çocuklarımıza aşılamak ve bu bilinçle büyümelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

- "Darbeyi tamamen özetleyen bir kitap"

10. sınıf öğrencisi Kerim Deniz Açıkgöz de AA'nın hazırladığı kitapta darbe gecesine ait görsellerin ve bilgilerin aydınlatıcı olduğunu ifade etti.

Açıkgöz, 15 Temmuz akşamı evinde büyük bir telaş yaşandığını aktararak, "Anneme neler olduğunu sordum. O da 'İstanbul'da köprüleri kapatmışlar.' dedi. Ağabeyim de İstanbul'da okuyor, evde gerçekten büyük bir telaş yaşanmıştı. Çok korkmuştum. Ağabeyim de 'evin yakınlarından uçak geçti' demişti. Korku dolu anlar yaşamıştım." dedi.

AA'nın çalışmasının darbe girişimi gecesi yaşananları çok net özetlediğini belirten Açıkgöz, şunları söyledi:

"Darbeyi tamamen özetleyen, grafikleri güzel basılmış bir kitap. Gerçekten bilgilendireceğini düşünüyorum. Çok araştıramamıştım, burada gördüğüm fotoğraflar gerçekten güzel ve kaliteli fotoğraflar, o geceyi özetleyen fotoğraflardı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.