Karabük

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

19:51 27 Eylül 2016
17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında ödüllü belgesel filmler, tarihi Muallimler Birliği binasında gösterime sunuldu.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir festival olacağını ifade ederek, "Bu yılki belgesel film festivali başlamış oldu. Film festivalinin önemli ayaklarından birisi de Muallimler Birliği binasında icra edilecek. Arkadaşlarla binayı gezmiş olduk, yapılan hazırlıkları tespit etmiş olduk. Festivalimizin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da film gösterimlerinin ücretsiz olduğunu söyledi.

Tüm vatandaşları belgesel filmleri izlemeye davet eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Tarihi Muallimler Birliği binasında bugünden itibaren cumartesi günü akşamına kadar uluslararası belgesel filmler gösterilmeye devam edecek. Gösterimde olan filmler tamamlandıktan sonra seyircinin isteğine göre başka belgesel filmler gösterilecek. Şu anda geçen yıl ve bu yıl yarışmalarda dereceye giren ödüllü belgesel filmlerin gösterimi yapılıyor ama seyircimiz talep ederse diğer belgesel filmleri de gösterme şansına sahibiz."

Vali Aktaş, Belediye Başkanı Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erdem ve belediye başkan yardımcıları belgesel film izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.