Karabük

SGK'dan bilgilendirme toplantısı

14:36 07 Ekim 2016
SGK'dan bilgilendirme toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürlüğü tarafından Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerine, 6736 Sayılı Kanun hakkında bilgilendirme yapıldı.

SGK Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, 5510 Sayılı Kanun'un geçici 17 ve 63. maddeleri kapsamında hizmetleri silinen 4/B (BAĞ-KUR) sigortalılarının yapılandırma kapsamında olmamakla birlikte, söz konusu hizmetleri ödemeleri sonucu emekli olabilecek durumda olanların yeniden ihya talepleri halinde, kurumla Ziraat Bankası arasında imzalanan protokole göre bankanın kredi tahsisiyle, emekli aylıklarından mahsubu suretiyle de yerine getirilebileceğini belirtti.

Amaçlarının toplumun büyük bir kesimine hitap eden kanunu, esnaf ve vatandaşlara anlatmak, azami seviyede kanundan yararlanılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yıldırım, "Esnaflarımızdan gerek kendi sigortalılığı gerek yanlarında çalıştırdıkları sigortalılardan dolayı borcu olanların, yapılandırma müracaat süresini kaçırıp mağdur olmamaları için yapılandırmanın son günlerinde oluşabilecek yoğunluğu da göz önünde bulundurarak bir an önce İl Müdürlüğümüz ve bağlı merkez müdürlüğümüze başvurularını yapmalarını rica ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.