Karabük

Karabük'e 18 tesis kazandırılacak

16:30 03 Kasım 2016
Karabük'e 18 tesis kazandırılacak

Karabük'te Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 68 milyon lira tutarındaki 18 tesisin temel atma töreni ve açılışı yapılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kastamonu Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Eroğlu'nun 306 milyon lira tutarında 30 müjde ile Karabük'e geleceği belirtildi.

Eroğlu'nun Karabük programı kapsamında DSİ Genel Müdürlüğüne ait 10 yatırımın temelini atacağı, yine DSİ'ye ait 7 tesis ile Orman Genel Müdürlüğünün ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarının açılışını gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, tesislerin yatırım bedelinin 68 milyon lirayı bulduğu bildirildi.

Yarın Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış töreninde 2'si sulama tesisi, 15'i taşkın koruma tesisi, bir ağaçlandırma ve ormancılık projesinin hayata geçirileceği kaydedilen açıklamada, DSİ'ye ait tesislerin hizmete alınmasıyla 11 bin 190 dekar zirai alana su sağlanacağı, 4 ilçe, 16 yerleşim yeri ve bin 35 dekar arazinin taşkın zararlarından korunacağı kaydedildi.

Bakan Eroğlu'nun törende, 8 aileye gelir getirici tür sertifikası, 12 aileye Orköy sertifikası vereceği belirtilen açıklamada, ayrıca Eroğlu'nun 28 Eylül 2013 tarihinde Karabük'e verdiği 57 milyon liralık 17 müjdeye ilave olarak 306 milyon lira yatırım bedeline sahip 30 müjde daha vereceği aktarıldı.

Açıklamada, Eroğlu'nun böylece son 3 yılda Karabüklülere toplam 363 milyon liralık 47 müjde vermiş olacağı, bunların arasında baraj, gölet, sulama, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonlarının yer aldığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.