Karabük

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

22:02 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağının tüm dünyaya ilanı olunduğunu belirtti.

Vatanını canından üstün tutan ecdadın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, milli ve manevi zenginlikleriyle, gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin görev ve sorumluluğudur. Nüfusunun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmalarından geçmektedir. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bir gençlik Türkiye'yi güzel günlere taşıyacaktır. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara güveniyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, tüm gençlerimizi, Karabüklü hemşehrilerimi ve vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Vergili, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm gençlerin bayramını kutladığını ifade etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin dalga dalga yurda yayıldığını ve milletin azmi ve inancı ile birleşerek bu kutlu mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu aktaran Vergili, "Türk milleti için tarihi dönüm noktası olan bu tarihi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs’ta başlayan mücadelenin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıl dönümünü kutladığımız bu kutlu günde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar,

Başkan Saylar, mesajında, milletin talihini değiştiren kurtuluşun simgesi, milli şahlanışın sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakarak kurtuluş mücadelesini başlattığını vurgulayan Saylar, şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk'ün tarihin altın sayfalarına yazılan bu günü gençliğe armağan etmesi, gençlere duyduğu güveni ortaya koyuyor. Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhunun, 2023'e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır. Ulu Önder Atatürk'ün, 'Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.' diyerek seslendiği gençlerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'da yaktığı meşale, istiklal ve istikbalimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Geçmişimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemize büyük bir azimle devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.