Karabük

Mavi Marmara saldırısının 7. yılı

21:42 31 Mayıs 2017
Mavi Marmara saldırısının 7. yılı

İnsani Yardım Derneği (İHH), İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7'inci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Derneğin Karabük şubesi tarafından Kemal Güneş Caddesi'nde organize edilen etkinlikte toplanan kalabalık adına açıklama yapan İsa Lord, Filistin’e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan özgürlük filosuna karşı uluslararası sularda girişilen terörist saldırı üzerinden 7 yıl geçtiğini söyledi.

Aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara'nın gündemden hiç düşmediğini anlatan Lord, şöyle konuştu:

"Batının bu güne kadar savunmuş olduğu ne kadar değer varsa hepsini yerle bir etmiş olan İsrail’e karşı uluslararası alanda yükseltilmiş olan hukuki ve insani mücadele daha bir kararlılıkla sürmektedir. Bu, bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi, bu sadece Filistinlilerin bir meselesi de değildir. Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. 7'inci yılında Mavi Marmara, maskeleri düşürerek yoluna devam ediyor. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve sefere çıkılan ilk günkü azim ve kararlılığımızın aynen sürdüğünü tüm dünyaya beyan ediyoruz."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.