Karabük

Karabük'te yangınla mücadele

15:25 30 Haziran 2017
Karabük'te yangınla mücadele

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kazakistan'dan getirilerek Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne gönderilen 3 ton su taşıya bilen helikopter Karabük'te konuşlandırıldı.

Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin 2,5 ay Karabük'te kalacağını söyledi.

Helikopterin 6 personeli bulunduğunu ifade eden Ataş, 2017'nin ilkbahar mevsiminin ve haziran ayının çok yağışlı geçtiğini, bu nedenle araziler ve ormanlarda çok yoğun ve boylu otlanmalar olduğunu belirtti.

Bu durum gözönüne alındığında yangın riskinin daha fazla olduğunu aktaran Ataş, "Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Bu aylar yangınların daha sık yaşandığı zamanlar. Karabük, orman bakımından Türkiye'nin en zengin bölgelerinin başında geliyor. Bu nedenle de Orman Genel Müdürlüğümüz de her yıl bir helikopteri Karabük'te görevlendiriyor. Helikopterimiz Karabük'e geldi ve şu anda hazır şekilde bekliyor." diye konuştu.

Helikopterin sadece Karabük'teki yangınlara müdahale etmeyeceğini, Kastamonu, Sinop, Bartın ve Zonguldak'ta olası yangınlara da müdahale edeceğini vurgulayan Ataş, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Piknikleri belirlenen alanlarda yapsınlar. Ot ve anız yangınlarına dikkat etsinler. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 13 tane yangın gözetleme kulemiz var. 25 arazöz ve 298 yangın söndürme işçimiz var. Tek isteğimiz yangınsız bir mevsim olsun. Yangında başarılıyız demek önemli değil, zamanında tedbir almak önemli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.