Karabük

Karabük'te "baz istasyonu" tepkisi

20:42 15 Temmuz 2017
Karabük'te "baz istasyonu" tepkisi

Karabük'te bir GSM firması tarafından kurulmak istenen baz istasyonu çalışmaları, vatandaşların tepki göstermesi nedeniyle durduruldu.

Ada Tepe Mahallesi sınırları içinde bulunan "Evlilik Hatıra Ormanı" içine bir GSM firması tarafından kurulmak istenen baz istasyonu çalışmalarını gören vatandaşlar, ağaçların kesildiği iddiasıyla tepki gösterdi.

Bölgede toplanan vatandaşlar, çalışmaların yasal olmadığı gerekçesiyle polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çalışma yapan firma yetkililerinden izin belgesini istedi. Belgelerin yanlarında olmadığını öğrenen ekipler, çalışmayı durdurdu.

Mahalle muhtarı Selahattin Dökecek, baz istasyonunun yapılacağı alanın orman olduğunu ve birçok ağacın kesildiğini savundu.

Yeni dikilen fidanların da dökülen molozlar nedeniyle yok olduğunu iddia eden Dökecek, bütün yetkililere ulaşarak durumu anlattıklarını, mahallelerinde bu istasyonu istemediklerini, evli çiftlerin buraya gelerek fidan diktiğini ve bu ormanın yok olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Dökecek, istasyonun yapılmaması için her türlü eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.