Karabük

Psikiyatri hastalarına gezi morali

20:08 07 Ağustos 2017
Psikiyatri hastalarına gezi morali

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi gören psikiyatri hastaları, Osmanlı döneminden kalma konak, han, hamam, cami, çeşme ve köprülerle "En iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu ilçesinde tarihi yerleri gezerek moral buldu.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, yaptığı açıklamada, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından hastalara rehabilitasyon, moral ve motivasyon amaçlı gezi düzenlendiğini söyledi.

Kara, ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının, psikiyatri doktoru, hemşire, psikolog, usta öğreticileri eşliğinde Hıdırlık Tepesi, Cinci Hanı, Tarihi Yemeniciler Çarşısı Kent Tarihi Müzesini ziyaret edildiğini belirtti.

Psikiyatri hastalarının daha konforlu ve en iyi şekilde hizmet alabilmeleri için yeni bir bina yapmayı planladıklarını ifade eden Kara, bunun için 5 Bin Evler Mahallesi'nde yeni İl Sağlık Müdürlüğü binasının yakınında arsa temin edildiğini, en kısa sürede inşaatın başlatılması için gerekli yasal prosedürlerin devam ettiğini kaydetti.

Psikiyatrist uzmanı İbrahim Özkan Göncüoğlu da hasta sayısının 164'e ulaştığı ifade etti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, bireysel danışmanlık, grup terapisi, sanatsal faaliyetler, hasta ve ailesine psikososyal destek verme, piknik gezi faaliyetleri, hastaların topluma ayak uydurması, topluma kazandırılması ve aile hekimleriyle işbirliğiyle ilaç tedavisi düzenlemesi yaptıklarını aktaran Göncüoğlu, şöyle konuştu:

"Ev ziyaretleri yapıyoruz, hastaneye gelemeyecek hastaları evden alıyoruz, merkezimizde topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Hastaların moral ve işlevselliğini artırarak, toplum içinde daha çok zaman geçirmelerini sağlıyoruz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde hastalarımız için farklı etkinlikleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu aşamada bizlere desteğini esirgemeyen Genel Sekreterimiz İsmail Kara'ya ve hastane yöneticilerimize teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.