Karabük

Okullara İŞKUR destekli özel güvenlik

13:34 20 Kasım 2017
Okullara İŞKUR destekli özel güvenlik

Karabük'teki liselerde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle eğitim öğretim yılı sonuna kadar 30 özel güvenlik görevlisi istihdam edildi.

İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla okullarda özel güvenlik görevlisi istihdam edilmesine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Güven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program" protokolü yapıldığını hatırlattı.

Toplum Yararına Programlar kapsamında her yıl düzenli olarak okullarda temizlik hizmetlerinde değerlendirilmek üzere destek personeli verdiklerini, buna ilave olarak ilk defa bu eğitim öğretim döneminde 30 özel güvenlik personelinin de göreve başladığını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Okullarımızda okuyan gençlerimizin daha sağlıklı ve daha güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan projeyi çok önemsiyoruz. Bu projeyle okullarımıza dışarıdan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek ve güvenli okul ortamı sağlanmasını amaçlıyoruz. Başlatılan Tolum Yararına Program 2018 Haziran ayına kadar kadar devam edecek olup katılımcı özel güvenlik görevlilerinin maaş ve SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecektir."

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse de kurumlar arası işbirliği örneği olan protokolle ilk etapta merkez ve ilçelerde bulunan liselerde görevlendirilen 30 sertifikalı özel güvenlik görevlisinin işe başlatıldığını belirtti.

Başlatılan bu uygulamanın çok faydalı olacağını dile getiren Köse, emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.