Karabük

İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu:

08:51 27 Kasım 2017
İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu:

"Peygamberimiz hakkında çok kitap yazdı Batılılar. Tamamen iki yüzlü, ön yargılı, İslam korkusunun hakim olduğu, Avrupa'daki bütün üniversitelerde belli başlı İslam bölümleri var. Orada rahipler yetişir ve o rahipler Müslümanlar'ın, İslam'ın aleyhinde makaleler yazarlar, yeni bir din oluşturmaya çalışırlar, İslam'dan yeni bir din çıkarmaya çalışırlar. Bizim ülkemizdeki bazı ilahiyatçılar da onların kontrolüne girerler. Geçenlerde yeni türedi tipler çıktı. Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması vardı. Çok önemliydi bizim için. 'Yeni türedi tipler çıktı, bunlar Peygamber'in sünnetini inkar ediyorlar, hadislerini ve bunlar neslimizi bozuyorlar.' diye tarihi bir uyarıda bulundu. Bizim de yıllardır söylediğimiz... Bizim iki ölçümüz var; Kur'an ve Hz. Muhammed. Bu ikiden ayrılmayız."

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması vardı. Çok önemliydi bizim için. 'Yeni türedi tipler çıktı, bunlar Peygamber'in sünnetini inkar ediyorlar, hadislerini ve bunlar neslimizi bozuyorlar.' diye tarihi bir uyarıda bulundu. Bizim de yıllardır söylediğimiz... Bizim iki ölçümüz var Kur'an ve Hazreti Muhammed. Bu ikiden ayrılmayız." dedi.

Hatipoğlu, Safranbolu Belediyesince Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Hazreti Muhammed'in "El-Metin" isminin anlatıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in 20 Nisan'da doğduğunu, 8 Haziran'da vefat ettiğini söyledi.

Ondan sonra yeryüzü ve gökyüzünün bir daha konuşmadığını, söylenenlerin söylendiğini, bundan sonra insana düşenin temiz bir hayat yaşamak olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Kitap ona geldi, kitabın bize ileticisi o oldu. Kitapta nasıl yaşayacağımızı anlatan o oldu, bu işin otoritesi o, önder o. Onun için Kur'an diyor ki; 'Sen tüm insanlar için müjdeci ve uyarıcısın. Alemlere rahmetsin.' 'Seni Araplara rahmet olarak indirdik.' demiyor. 'Seni kendi aşiretine gönderdim.' demiyor, 'Alemlere...' Peygamberler içerisinde daveti umumi bütün dünyaya olan tek peygamber Hz. Muhammed'dir." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in davetinin yeni yeni keşfedildiğini aktaran Hatipoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Nihat Hatipoğlu, Hazreti Muhammed'i en iyi tanıyan damadı Hazreti Ali'nin çocuklarına peygamberin boyunun ne çok uzun ne de çok kısa olduğunu, saçını uzun tuttuğunu, Umre'deyken kestiğini, bazen saçının kulak memesine kadar değdiğini anlattığına işaret ederek, kendisine de bazen gençlere yönelik sorular geldiğini söyledi.

Saçı uzun, kulağında küpe olan gençlere karışılmaması tavsiyesinde bulunan Hatipoğlu, "Karışmayın, biz bu genci İslam'da tutalım, biz onu bırakmayalım. 'Çenesinde sakal var.' diye kızarsan, 'kulağında küpe var.' diye kızarsan, 'saçı uzun tuttu.' diye, 'buna haram, buna haram.' dersen ne yapacak o çocuk, kime gidecek? Öyle yapmamak lazım, bu üslup Peygamber üslubu değil. Elinden tut, başka bir yere meyletmesin, yanlışını yavaş yavaş düzeltirsin, merhamet ederek, iterek, kovarak değil. O üslubun yeri yok. Biz o üslubu kaldıracağız." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.