Karabük

"Buzağını Yaşat Geleceğine Değer Kat" toplantısı

14:18 12 Ocak 2018
"Buzağını Yaşat Geleceğine Değer Kat" toplantısı

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Buzağını Yaşat Geleceğine Değer Kat" konulu eğitim toplantıları düzenlendi.

İl Müdürü Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, buzağılarla ilgili sürdürülebilir hayvan sağlığının sağlanması ve farkındalıkların artırılması için eğitim toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden birisi olan buzağı ölümlerinin önlenmesi, milli ekonominin can damarlarından olan hayvancılığın temelini oluşturduğunu ifade eden Şahin, "İyi besleyememe ve kötü bakım sonucunda kötümser bir tahminle neredeyse her doğan 4 buzağıdan biri hastalıkla mücadele edemeyip ölüyor. Karabük'te ve ilçelerinde bu konuda hizmet içi kurslarla, eğitim programları ile yetiştiricilerimizi eğitmemiz gerekiyor. Bu konuda müdürlük olarak çalışmalarımıza hız verdik." diye konuştu.

Şahin, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Keçeci'nin il merkezi, Safranbolu, Yenice, Eflani, Eskipazar ve Ovacık ilçelerinde de eğitim verdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.