Karabük

"Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" semineri

15:35 17 Ocak 2018
"Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" semineri

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi tarafından "Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" semineri düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, fakültede 120 akademik personelin bulunduğunu söyledi.

KBÜ Tıp Fakültesinin henüz kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Şahin, "Biz daha fazla yayın yapabilmek için bu konuda yetişmiş insanları getirdik. Makale nasıl yazılır, kuralları nelerdir gibi konuları kısa bir program içerisinde öğretim üyelerine, akademisyenlerimize, öğrencilerimize, asistanlarımıza öğretmeyi amaçladık." diye konuştu.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Murat Özcan da makalenin, yapılan bilimsel araştırmaların yazıla hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Araştırmanın, bilimsel bir makale haline dönüşmediği sürece tamamlanmış sayılmayacağını aktaran Özcan, şöyle konuştu:

"Bilimsel makaleyi başlık, özet, materyal, metot, sonuçlar, tartışma ve kaynaklar şeklinde yazıyoruz. Bunların her bölümünde dikkat etmemiz gereken şeyler var. Örneğin başlık bölümü okuyucular tarafından en çok okunacak bölüm. Bu bölümü yaptığımız çalışmayı net olarak açıklayıcı ve araştırma türümüzü de belirtecek şekilde yazmamız gerekiyor. İkinci olarak en sık şekilde okunacak bölüm özetler bölümü. Özetler bölümünde çalışmamızı bir bütünlük içinde anlatmamız ve vardığımız sonucu belirtmemiz gerekiyor. Daha sonra ise makalenin giriş bölümünde yaptığımız çalışmanın arka plan bilgilerini veriyoruz. Daha sonra materyal-metot bölümüne geçiyoruz. Bu bölümde çalışmamızın planını ayrıntılı bir şekilde veriyoruz. Daha sonra ise sonuçlar bölümüne geçip yaptığımız çalışmadan elde ettiğimiz sonuçları istatistiksel çalışmalarla birlikte veriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.