Karabük

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

16:05 16 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Karabük'te bir araya gelen grup, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak için askerlik şubesine başvuru dilekçesi verdi.

Ulu Cami'de cuma namazı kıldıktan sonra cami önünde toplan grup, Karabük Askerlik Şubesi'ne kadar ellerinde Türk bayrakları ve "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak yürüdü.

Askerlik Şubesi önünde İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, daha sonra hazırladıkları dilekçeyi Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Tekin Nemlioğlu'na verdi.

Nemlioğlu, yaptığı konuşmada, vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Onurlu bir davranış olduğunu ifade eden Nemlioğlu, "Dilekçelerinizin tamamını işleme alacağız. Dualarınız Mehmetçiklerimizle, Türk Silahlı Kuvvetleriyle, ordumuzla olsun." diye konuştu.

Asker kıyafeti giyerek yürüyüş yapan Musa Başdemir ise, esnaf olduğunu ve göreve hazır olduğunu kaydetti.

Dilekçeleri verdiklerini aktaran Başdemir, "Bizi çağırdıkları zaman kesinlikle geri dönemeden ileri gidiyoruz. Vatan, millet için şehit ve gazi olmaya hazırız." dedi.

- BBP ve Alperen Ocakları'ndan bayrak dağıtımı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Karabük İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları Karabük Şubesi üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda destek için esnafa Türk bayrağı dağıttı.

BBP İl Başkanı Dursun Kıraç ve partililer ile Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 20 kişi, İnönü ve Kemal Güneş caddelerinde Türk bayrağı dağıttı.

Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk askerine destek için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Günün, bir ve birlik olma günü olduğunu, safını belli etme günü oluğunu vurgulayan Kıraç, şunları kaydetti:

"Vatan için, bayrak için, aziz milletimizin birlik ve bütünlüğü için, bütün mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerimiz için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hain terör örgütlerine karşı topyekun çok kararlı ve istikrarlı bir şekilde mücadele vermektedir. Bizler de bu kutsal mücadelenin her daim yanında ve destekçisiyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.