Karabük

Karabük'teki cinayet davasında karar

16:27 19 Şubat 2018
Karabük'teki cinayet davasında karar

Karabük’te 6 yıl önce, bir kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasına ilişkin davada yargılanan sanığa, "kasten adam öldürmek" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 45 yıl hapis cezası verildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Tahir Bar, kavgada yaralanan müşteki Murat Coştu ve Ahmet Danabaş ile taraf avukatları ve olayda hayatını kaybeden Erol Yavuz'un yakınları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Tahir Bar, önceki duruşmalardaki savunmalarını tekrarladığını belirterek, başka bir diyeceğinin olmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak, cezasını 25 yıla düşürdü.

Heyet ayrıca sanığın, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl hapsine hükmetti.

- Süreç

29 Ocak 2012'de, merkeze bağlı Kapullu Mahallesinde aralarında husumet olduğu öğrenilen Erol Yavuz (22), Murat Coştu ve Ahmet Danabaş ile Yalçın Aydın, Tahir Bar ve ağabeyi Özcan Bar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Erol Yavuz, Murat Coştu ve Ahmet Danabaş bıçakla yaralanmıştı.

Karabük Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Erol Yavuz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış, diğer yaralılar ise uzun süren tedavilerinin ardından taburcu olmuştu.

Olayın ardından yakalanan Tahir Bar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, kaçan Yalçın Aydın ve Özcan Bar ise bulunamamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.