Karabük

Kızılay'dan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek

15:34 24 Mart 2018
Kızılay'dan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek

Türk Kızılayı Karabük Şubesi, evinde her gün yemek yapamayan yaşlı ve engelli ailelere sıcak yemek yardımı yapıyor.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki yaşlı ve engelli ailelere az da olsa destek vermek amacıyla her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Yemek dağıtımına başlamadan önce vatandaşların ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını tespit etmek için evlerine gidip incelemede bulunduklarını ifade eden Uzun, tespit işleminden sonra ailenin nüfus sayısına göre yemek miktarı belirlediklerini belirtti.

Tespit edilen yaşlı ve engelli ailelere yemek dağıtımına başlanıldığını aktaran Uzun, "İlimizde evinde her gün sıcak yemek yapamayan yaşlı ve engelli ailelerimiz bulunmakta. Biz de Türk Kızılayı Karabük Şubesi olarak bu vatandaşlarımıza yardım etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hazırlanan sıcak yemekleri aracımız ile teslim alıyoruz ve şu anda imkanlarımız doğrultusunda belirlediğimiz 8 ailemize 4 çeşit olmak üzere öğle ve akşam yemeklerini teslim ediyoruz, ertesi gün de yemek kaplarını dolularıyla değiştiriyoruz. Şartlarımız da el verdikçe bu çalışmamız inşallah devam edecek." diye konuştu.

Güzel bir çalışma olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Yardım ettiğimiz ailelerimizin sofrasına bir kap sıcak yemeği koymanın huzurunu yaşıyoruz. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var. Ailelerimize destek verecek duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Biz şimdi 8 ailemize yardım etmeye başladık, hayırsever vatandaşlarımızda bizlere destek verirse daha fazla ailemize ulaşırız. Amacımız, yardıma muhtaç ailelerimizin az da olsa yüzünü güldürebilmek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.