Karabük

"Öğrenciler üniversite seçerken sosyal medyayı kullanıyor"

21:27 23 Temmuz 2018
"Öğrenciler üniversite seçerken sosyal medyayı kullanıyor"

Karabük Üniversitesi Yaptırma Yaşatma ve Turizmi Geliştirme Derneği (KARÜNDER) Başkanı Erkan Börekçi, tercih döneminde en çok kullanılan tanıtım aracının sosyal medya olduğunu belirtti.

Börekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Üniversitesinin hızla büyüdüğünü ve 53 bin öğrenci kapasitesinde bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Karabük'ün üniversitenin gösterdiği gelişimle öğrenci ve üniversite kenti haline geldiğini belirten Börekçi, yatırım seçenekleri çok fazla olmayan bir kent olarak, üniversiteye sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Börekçi, tercih dönemi sürecinde yapılan tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinde sosyal medya araçlarının önemli rol oynadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Üniversite tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinin üniversite adaylarının tercihlerine etkisini ölçen araştırmalar sonucunda, öğrencilerin yaklaşık yüzde 26'sı sosyal medya, yüzde 20'si ÖSYM ve danışman desteği, yüzde 19'u kendi çabaları, yüzde 19'u sosyal çevresi, yüzde 16'sının ise üniversitenin geliştirdiği tanıtım araçlarını kullanarak tercihte bulunduğu ortaya çıkmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.