Karabük

Leyla Dizdar Kültür Merkezinin temeli atıldı

17:02 24 Temmuz 2018
Leyla Dizdar Kültür Merkezinin temeli atıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iş adamı Şefik Yılmaz Dizdar tarafından hayatını kaybeden eşinin adına yaptırılan Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinin temel atma töreni düzenlendi.

Aslanlar mevkisinde düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, merkezin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Leyla Dizdar'a Allah'tan rahmet diledi.

Bu binada yapılacak her türlü faydalı hizmetin onun ruhuna sevap olarak erişeceğine inandıklarını ifade eden Çeber, "Safranbolu, ilimizin göz bebeklerinden birisi. Bu ilde, ilin geleceğiyle ilgili edilecek üç beş kelamdan birisi mutlaka Safranbolu'dur. Balıklar denizde yaşadığı için denizin kıymetini bilmez. Bizde bazen sanki Safranbolu'nun kıymetini bilme noktasında biraz yanlışlar yapıyoruz gibi geliyor. Bunu herkes için söylüyorum." diye konuştu.

Burada yapılacak en büyük faaliyetin Safranbolu'yu koruyarak sonraki nesillere en sağlıklı şekilde sunabilmek olduğunu aktaran Çeber, şöyle konuştu:

"Bu kent sadece bizim değil, hatta sadece ülkemizin değil, dünya miras kenti. Elimizden geleni sonuna kadar yapmamız lazım. Safranbolululardan Safranbolu'yu koruma merkezli yapacağımız davranış kalıplarını bu tür yatırımlarla süslememiz gerektiğini düşünüyorum."

İş adamı Dizdar da eşinin vefatından sonra onun anısını yaşatmak amacıyla böyle bir merkez yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Çocukluğunun geçtiği alanda böyle bir tesisin yapılmasında payının olmasından onur duyduğunu vurgulayan Dizdar, "İnşallah bittiğinde de birlikte açılışını yaparız. Safranbolu'nun giderek ihtiyaç duyduğu, bir kültür sarayı şeklinde inşa ediliyor. Yapıldığında inşallah hem halkımızın gelip oturabileceği, birlikte sohbet edebileceği bir park alanı, hem de kültürel faaliyetler icra edilecek bir tesis olacak."

Konuşmaların ardından Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edilerek temel atıldı.

10 bin metrekare alana yapılacak Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinin, 2 bin metrekaresi tesislerden oluşacak. 8 bin metrekaresine yeşil alanlar yapılacak merkeze, 60 araçlık otopark da yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.