Karabük

Karabük'te "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği" protokolü

15:32 06 Ağustos 2018
Karabük'te "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği" protokolü

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Mescier ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği" protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Mescier, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması ve özellikle imalat sektörünün ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla protokol imzaladıklarını söyledi.

İş gücü piyasası üzerindeki etkisini her geçen gün artıran İŞKUR ile yapılan protokolle iş yerlerinin nitelikli eleman yetiştirmesine yönelik programları ortak yürüteceklerini ifade eden Mescier, kamu sanayi işbirliği çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.

İŞKUR Müdürü Güven de "Geçerli Bir Meslek, Güvenli Bir Gelecek" sloganıyla protokol kapsamında, işsizlere yönelik hem mesleki eğitim ve beceri geliştirme çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

İşverenlerin teşvik ve desteklerden yararlandırılmalarına yönelik bilgi paylaşımlarının yapılacağını vurgulayan Güven, istihdamın artırılmasına yönelik aktif iş gücü eğitim programlarının da sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Güven, işbirliği protokolü kapsamında, işverenlerin iş yerlerinde katılımcılara teorik ve pratik eğitimler vereceğini, kişilerin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olunacak ve işverenlerin de istedikleri ara eleman ihtiyaçlarının karşılanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.