Karabük

Iraklı öğrenciler KBÜ'de eğitim aldı

14:45 14 Eylül 2018
Iraklı öğrenciler KBÜ'de eğitim aldı

Irak'ın farklı üniversitelerinden 77 öğrenci, Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (KABUSEM) 11 farklı dalda kurs eğitimi aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (IYBAB) arasında imzalanan protokolle Irak'ın farklı üniversitelerden 77 öğrenci KABUSEM'de düzenlenen 11 farklı kurs programına katıldı.

Kurs programlarını başarıyla bitiren öğrencilere 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, törende yaptığı konuşmada, konuk öğrencilerin her birinin açılan kurslardan en az ikisinde eğitim almasının sağlandığını söyledi.

Kurs programlarıyla öğrencilerin bilgi ve deneyimini artırarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunma imkanı sunulduğunu ifade eden Kürtül, şunları kaydetti:

"Uluslararası öğrencilere yönelik eğitim hizmetleri vermek, bizleri sevindiriyor. Sizi burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Biz sizi yabancı olarak görmüyoruz. Siz bizdensiniz. Biz sizi Türkiye’de böyle görüyoruz. Bizim üniversitemizde eğitim görmeniz ve burada olmanız bizi mutlu etti."

Iraklı öğrenciler adına konuşan Hasan Yasin de KBÜ'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Kürtül, başarılı olan öğrencilere belgelerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.