Karabük

Ceza yememek için bakın ne yaptı

12:20 25 Eylül 2018 4 Yorum Var
 Ceza yememek için bakın ne yaptı

Karabük’te bir sürücü 'Türkiye Güven ve Huzur' uygulaması kapsamında ceza yememek için direksiyonuna ’Emniyet Kemerini Tak’ yazısı yapıştırdı.

Türkiye genelinde başlatılan Türkiye Huzur ve Güven uygulaması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlar ‘Tüm polis ve jandarma birimlerimiz emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildi. Lütfen, bu yolda hep birlikteyiz!’ şeklinde uyarı mesajı göndererek uyarıda da bulunmuştu. Yurt genelinde yapılan uygulama ile kent merkezlerinin çeşitli noktalarında yer alan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarından emniyet kemeri takmayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulandı. 2018 yılı itibariyle emniyet kemeri kullanmayan yani takmayan sürücülere 108 TL para cezası kesilmekte. 

Karabük’te yaşayan İbrahim Özkaya isimli sürücüde bu cezayı yememek için aracına bindiğinde emniyet kemerini takmayı unutmamak için direksiyonuna ‘Emniyet Kemerini Tak’ yazısını yapıştırdı. 

Sürücü Özkaya, unutmamak için direksiyonuna bu yazıyı yapıştırdığını belirterek, “Ceza yememek için aklıma geldi. Şu ana kadar ceza yemedim Allah’a şükür. Kurallara uymak gerekiyor. Herkesin emniyet kemerini takmasını isterim” dedi. 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Furkan 34 5 yıl önce Şikayet Et
    Takin arkadaslar kemeri alistiktan sonra takmadigim zaman huzursuz oluyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ecdad 5 yıl önce Şikayet Et
    Özüne gittim ...en az 4 il bur kaç ilce gezdim 90% kemer takmıyor. Çocuğunu öne oturtup beraber takmayan anne bile gördüm. Ama artık kazada ölenlerede üzülmeyeceğim. Kendi düşen ağlamaz. Bana birşey olmayan zihniyetle yasamaya devam.
    Cevapla
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurdumun insani o kemer bir kazada cana zarar gelmesin diye takilir, cüzdana zarar gelmesin diye degil. Yinede güzel fikir
    Cevapla
  • Arnold Civardagezer 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceza yememek için değil, can güvenliğimiz için takmalıyız.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.