Karabük

Mülteciler sosyal ve ekonomik hayata kazandırılacak

12:56 26 Eylül 2018
Mülteciler sosyal ve ekonomik hayata kazandırılacak

Türk Kızılayı Karabük Şubesi tarafından hazırlanan projeyle Karabük'te yaşayan dezavantajlı Afgan, İranlı ve Iraklı uluslararası koruma altındaki kadın mülteciler, sosyal ve ekonomik hayata kazandırılacak.

Türk Kızılayı Karabük Şubesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKKA) sunulan "Kızılay'ın Dost Eli İyiliğe Mülteci" Projesi, 2018 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 1.5 yıldır gücüne güç katarak iyilik yolunda çalışmaya, ihtiyaç sahibi Türk ve mülteci ailelerin yaralarını sarmaya devam ettiklerini söyledi.

Uzun, Türk Kızılayı Karabük Şubesi yönetimi, Genç Kızılay Karabük başkanı, gönüllüleri ve şube personelleriyle Batı Karadeniz Bölgesi'nde bir ilke imza atarak BAKKA'ya sundukları projenin kabul edildiğini hatırlattı.

Projenin kabul edilmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Uzun, "Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı olarak 'Kızılay'ın Dost Eli İyiliğe Mülteci' adı altında düzenlenen ve kabul gören projemizin amacı, bölgemizde yaşayan dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için eğitim yoluyla iş gücü piyasasına kazandırılmasına yönelik olarak ilimizde yaşayan uluslararası koruma altındaki kadınların (Afgan, İranlı, Iraklı) sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması, aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri el sanatları becerilerinin kazandırılması için çeşitli mesleki eğitimlerinin verildiği el sanatları atölyesinin oluşturulması üzerine planlanmıştır." diye konuştu.

Projenin imzalandığını ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı Karabük Şubesi, BAKKA'nın ortaklığı ve Karabük İl Özel İdaresi ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün destekleriyle başlayacak olan 'Kızılay'ın Dost Eli İyiliğe Mülteci' Projesi kapsamında A grubu 20 ve B grubu 20 olmak üzere toplamda 40 mülteci kadın yararlanacaktır. 9 ay sürecek projemizde 27 gün Türkçe dersi alacak olan kursiyerlerimiz sonrasında el işi kursu görecek ve yapılan el işleri sergilenip satışa sunulacaktır. Satıştan elde edilen gelirler kursiyerlerimize eşit miktarda dağıtılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.