Karabük

Safranbolu'da "Ben de Varım Kadın Kooperatifi" kuruldu

17:00 12 Şubat 2019
Safranbolu'da "Ben de Varım Kadın Kooperatifi" kuruldu

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) kursiyerleri tarafından "Ben de Varım Kadın Kooperatifi" kuruldu.

Kooperatif başkanı Nurhan Baykala ve üyeleri, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ürkmezer, kadınların istihdam edilmesinin ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerinin sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ve belediye olarak kadın girişimcilere ellerinden geldiğince destek sağlamaya ve teşvik etmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Ürkmezer, "Kadınlarımızın iş gücüne katkısının çoğalması, beraberinde kaliteyi de getirecektir. Kalite ise tüketiciye faydalı olacaktır. Yine SAKEM bünyesinde hali hazırda kurs gören hanımlar tarafından böyle bir kooperatifin kurulması ise bizleri ayrıca mutlu etmiştir." diye konuştu.

Ürkmezer, il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından desteklenen "Ben de Varım Kadın Kooperatifi"nin aynı zamanda üretilen malzemeleri kaynağından alacağı için maliyetlerin azalacağını, bölge esnafının daha az maliyetle toptan ürünler alabileceğini ve bunun esnaflara rakip olarak değil alternatif destek olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.