Karabük

Hırsızlığa tanıklık eden işçinin başına gelmeyen kalmadı

13:51 14 Aralık 2019 4 Yorum Var
Hırsızlığa tanıklık eden işçinin başına gelmeyen kalmadı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, odun hırsızlığını görüp, tanıklık eden orman işçisi Ali Doğu’nun kamyonu kundaklanıp kurşunlandı. Eşinin cep telefonu numarası sosyal medyada paylaşılan Doğu, başka bir orman bölgesinde çalışmak zorunda kaldı.



Odun hırsızlığı, 8 Ekim günü Ovacuma Orman İşletme Şefliği'ne bağlı Çoğuldere mevkisinde meydana geldi. Orman yolu kenarında istiflenmiş odunların çalınması üzerine köyün girişindeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Görüntülerde, Orman işçisi Ali Doğu’nun otomobili ve plakasız bir traktör tespit edildi. Bunun üzerine Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma, Doğu'nun ifadesine başvurdu. Orman işçisi Doğu, ifadesinde komşu köyde yaşayan İ.Ö.'nün, 1 ton odunu 500 lira karşılığında M.Ö., M.D. ve N.E.’den satın aldığını ileri sürdü. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak olaydan bir süre sonra Ali Doğu’nun kamyonu önce kundaklandı ardından kurşunlandı. Orman İşletme Şefliği’ne ait hizmet binası yakıldı. Adı açıklanmayan orman muhafaza memurunun evinin camları kırıldı. Muhafaza memurunun görev yeri değiştirilirken, Ali Doğu başka bir bölgeye verildi. Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ile Ali Doğu, şüphelilerden şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, orman işçisi Doğu can güvenliğinin olmadığını söyledi. Ali Doğu, "Ormandan gelirken traktörü çekip, odunları yüklemeye başlamışlar. Ben de yol istedim. Bana ‘10-15 dakika bekle’ dediler. Bekleyemeyeceğimi söyleyince yolu açtılar. Ertesi sabah Orman İşletme Şefliği’nden beni çağırdılar. ‘Odunu sen çaldın’ dediler. Güvenlik kamerası görüntüsünde otomobilim geçtikten 5 dakika sonra traktörün geçtiği görülüyor. Ben traktörü gördüğümü söyledim. İsimleri vermedim. Karakola gidip, gördüklerimi anlattım. 10 gün sonra cep telefonumdan tehdit edip, ifademi geri almamı istediler. Almayacağımı söyledim. Bir hafta sonra kamyonumu kundakladılar. Kamyonumu yaptırdım. 15 gün sonra ise karakola 30 metre mesafede kamyonumu kurşunladılar. Daha sonra Orman İşletmesi'ne ait bina yakıldı. Orman muhafaza memurunun evi taşlandı" dedi.

Tehditlerin devam ettiğini ifade eden Ali Doğu, "Devamlı tehdit ediyorlar. ‘Daha seninle işimiz bitmedi’ diyorlar. Şu an ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Can güvenliğim yok. Eşimin cep telefonu numarasını sosyal medyadan paylaşmışlar, tanımadığımız şahıslar arıyor. Savcılığa da bildirdim bunları. Adalet istiyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlete kafa tutuyor bunlar, gereği yapılsın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü isen işini kendin halledeceksin değil isen vay haline...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nobut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsini biraraya toplayıp önce verdikleri bütün zarar ziyan tahsil edildikten sonra önce kurşunlanıp sonrada yakılmaları gerekir Aleme ibret için.
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Orman işi zor hele de böle Allah siz insan olmayanlar Ne denir ki Belaların onlara sirayet etmiş olmasını diliyoruz
    İlk beğenen sen ol
  • Neydi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülke miydi burası?
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Lâik ülke
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.