Karaman

Ermenek'te kesimhane kapanacak

11:08 13 Ekim 2015
Ermenek'te kesimhane kapanacak

Ermenek ilçesinde Belediyeye ait kesimhanenin yeterli standartlara uygun olmadığı için bu yıl sonunda kapanacağı öğrenildi.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, halkın daha temiz daha hijyenik şartlarda lisanslı bir et yemesini istediğini söyledi.

 Mevcut kesimhaneye herhangi bir yatırım yapılmayacağını, zaten aylık oranda 10 ile 15 bin lira arasında zarar ettiğini ifade eden Sözkesen, şunları kaydetti:

"Bir çözüm arayışı içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde kasaplarla toplandık. Konuyu masaya yatırdık. Geçici olarak kesilecek hayvanların Konya’da faaliyet gösteren standartlara uygun kesimhanelerde kesilerek ilçeye getirilmesi bir çözüm. Bulunan çözüm yollarından birisi de özel firmalar ve şahısların kırsal kalkınma hibe projesi hazırlayıp, kesimhaneyi işletmeleri. Diğer çözüm önerisi ise belediye ile diğer lisanslı firmalar anlaşarak halkımıza et temini sağlanması. Yasal olmayan hiçbir riski alıp kesimhaneyi işletmeye devam edemeyiz. 2012 yılında mezbahanın iyileştirme çalışmalarını yapmak adına süre uzatımı başvurusunda bulunmuştuk. Bize verilen süre 31 Aralık tarihinde son bulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.