Karaman

Minik Hüseyin Arda'nın hüzünlü doğum günü

11:51 28 Ekim 2015
Minik Hüseyin Arda'nın hüzünlü doğum günü

METİN BOLAT - Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında işçilerden Hüseyin Gültekin'in yaşamını yitirdiği gün doğan oğlu Hüseyin Arda, ilk yaş gününde babasının mezarını ziyaret etti.

Ermenek'teki özel linyit kömürü madeninde 28 Ekim 2014'te su baskını meydana gelmesinin ardından cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçiden birisi olan Hüseyin Gültekin'in eşi Ayşe Gültekin, kocasının acısını oğluyla dindirmeye çalışıyor. 

Genç kadın, eşini kaybettiği gün kucağına aldığı Hüseyin Arda'nın ilk yaş gününde eşinin mezarının bulunduğu Kazancı beldesindeki kabristanlığa gitti.

Duygusal anların yaşandığı mezarlıkta Gültekin, üzerinde "canım babam" yazan pastayı oğluyla kesti. Minik Hüseyin Arda'ya mezarı gösterip, "Bak oğlum, bu senin baban. Bak babası biz geldik" diyerek ağlayan Ayşe Gültekin, kendisi için ilk ve özel olan günlerin hep buruk geçtiğini söyledi.

İlk evlilik yıl dönümlerinde kocasını toprağa veren Gültekin, eşi ocakta mahsur kaldıktan saatler sonra dünyaya gelen oğluna "Hüseyin" ve kocasının doğumdan önce belirlediği "Arda" ismini verdiğini hatırlattı.

- "Eşimin de aramızda olmasını isterdim"

Hüseyin Arda'nın doğum gününün, eşinin ölüm günü olduğunu ifade eden Ayşe Gültekin, bir yılı geride bıraktıklarını ama eşi Hüseyin'in yerini hiçbir şeyin tutamadığını anlattı.

Eşine, daha doğmadan özlemini duyduğu evladını görmenin nasip olmadığını belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Hep, 'Çocuğum olacak' diye çocuk gibi sevinirdi. 'Sana arkadaş gelecek' derdi. Arkadaş geldi ama kendisi gitti. O yok, ama yanımızdaymış gibi her zaman hatırlıyoruz. Evladım günden güne büyüyor, büyüdükçe babasının yerini tutacağını umuyorum. Eşimin de oğlumun doğum gününde aramızda olmasını çok isterdim. Eşim her zaman dimdik ayakta durmamızı isterdi. Onun ölüm yıl dönümünde oğlumun doğum gününü kutluyorum. Allah bize hüzünle sevinci, ikisini bir arada yaşattı. Eşim oğlumuzu çok heves ederdi, çok merak ederdi. 'Çocuğum doğacak' derdi. O yüzden doğum gününü mezarında kutlamak istedik."

Ayşe Gültekin, bir yandan hüzünlü, bir yandan sevinçli anlarının çok olduğunu aktararak, "Benim için çok zor. Bir tarafta eşim, bir tarafta oğlum. Birini toprağa verdim, birini kucağıma aldım. Her zaman oğlum için dimdik ayakta durmaya çalışacağım. Eşim yanımızda olsaydı, sevinçli bir doğum günü olurdu ama şimdi çok hüzünlü. Herkes evinde doğum gününü kutlar, biz mezarlıkta kutluyoruz. Eşimi hiç unutmadık. Acımız hala çok taze. İnanın bu durum çok yıpratıyor ama yapacak bir şey yok. Oğlum olmasa acım iki kat olurdu" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.