Karaman

"Bir Hayat Kurtar, Dünyayı Kurtar" projesi

10:13 26 Nisan 2016
"Bir Hayat Kurtar, Dünyayı Kurtar" projesi

Karaman Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü ve Karaman Gençlik Kulübü Derneği tadafından hazırlanan “Save a Life, Save The World ( Bir Hayat Kurtar, Dünyayı Kurtar) ” isimli Erasmus Gençlik Hareketliliği projesi kapsamında 7 ülkeden öğrenciler, Ermenek'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Proje kapsamında Arnavutluk, Azerbaycan, Ukrayna, Romanya, Estonya, Litvanya, Yunanistan ve Türkiye’yi temsilen ilçeye gelen 45 öğrenci ilk önce Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sözkesen Ermenek'in 7 binlik tarihi geçmişi olan ilçelerinin Trosların incisi olduğunu söyledi. Bir çok medeniyeti barındıran ilçelerinin en önemli özelliğinin bozulmamış doğası olduğunu ifade eden Sözkesen, şunları kaydetti:

"İlçemiz ve çevresinde Hititler, Romalılar, Frigler, Selçuklular, Karamanoğulları ve Osmanlıların izlerini görmek mümkün. Bunun yanında dağlarında ve yaylalarında bir çoğu endemik olan, yüzlerce çeşit bitki türlerimiz var. Doğamız hala bakir. Yayla ve doğa turizmine ilgi duyanlar ve fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir bölge. Ayrıca baraj gölümüzde eşsiz bir güzelliğe sahip. En önemlisi insanımız gelenek ve göreneklerine bağlı. Bunun yanında da her türlü yeniliğe açık. Ben hepiniz ilçemize hoşgeldiniz diyorum. İnşallah memleketlerinizde buralardan iyilikle bahsedersiniz."

Konuşmaların ardından misafirlere Ermenek helvası ve bandırma ikram edildi. Kafile, Balkusan köyünde bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Türbesini, Tol Medrese, Ulu Cami, Güneyyurt İkizini, Zeyve Pazarı mesire alanı, Maraspolis Mağarası ve Turkuaz gölünü gezdiler.

Proje koordinatörü Coşkun Beyaz, Proje Eğitmeni Ayşe Yağmur Süzer, Arama Kurtarma Eğitmeni Rahim Dinçer, Spor Eğitmeni Soydan Evci ve Ermenek Belediyesi Görevlileri gezilerde guruba eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.