Karaman

Ermenek'teki maden faciası davası

15:44 28 Haziran 2016
Ermenek'teki maden faciası davası

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 2'si tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın dokuzuncu duruşmasının öğleden sonraki oturumunda savcı mütalaasını açıkladı.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar maden ocağının sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt, müşteki yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, madendeki üretim yapılan sahada eski imalat yapılan alana fazla yaklaşılmasından dolayı, biriken suların ocağa dolduğunu ve işçilerin kaçamayarak öldüğünü belirtti.

Eski imalat haritalarının temin edilmediğini ve güncel imalat haritasına işlenmediğini ifade eden savcı, hayati önem arz etmesine rağmen acil durumlarda ocağın hemen boşaltılmasını sağlayacak alarm tertibatının bulunmadığı, yer altı sondaj makinesinin temin edilmediği ve yer altı kontrol sondajı yapılmadığı, eksikliklerin kazanın meydana geldiği tarihe kadar giderilmediğinin bilirkişi raporu ve savcılığın yaptığı soruşturma kapsamında anlaşıldığını bildirdi.

Savcı, bazı sanıkların kazayı öngörebileceğini ve olaydan önce tedbir alabileceğini, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandıklarını kaydetti.

Hakkında yakalama kararı bulunan daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy'un da hükmen tutuklanması, tutuklu sanık Uyar ve Kurt'un tutukluluk halinin devamı istendi.

Duruşma taraf avukatlarının dinlenilmesiyle sürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.