Karaman

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki mezuniyet töreni

12:59 19 Mart 2017
Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki mezuniyet töreni

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, "Teşkilata kattığımız taze kan genç memur ve amirler, 15 Temmuz'da ülkemize işgale kalkan FETÖ'cü hainlere karşı abileri ve ablalarıyla birlikte tüm Türkiye'de kahraman bir direniş sergilediler." dedi.

Çolak, Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki (POMEM) mezuniyet töreninde, bugün Karaman POMEM'den 461 öğrencinin mezun olduğunu, ülke genelinde de 15 farklı okulda 9 bin 213 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Bu öğrencilerin 20 Kasım 2016'da 10 bin kişi olarak eğitime başladığını ifade eden Çolak, "Teşkilata kattığımız taze kan genç memur ve amirler, 15 Temmuz'da ülkemize işgale kalkan FETÖ'cü hainlere karşı abileri ve ablalarıyla birlikte tüm Türkiye'de kahraman bir direniş sergilediler. Ülkemizin yeniden yapılandığı bu dönemde polislere çok aktif görevler üstlenmiştir ve üstleneceklerdir." diye konuştu.

- "Eğitimde kullanılan fişek sayısını 300'lerden 750'lere çıkardık"

Çolak, Türkiye'deki polis temel eğitiminin, dünyadaki en iyi polis eğitimlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu süreçte sadece sayı olarak teşkilata katkı yapmadık. Ayrıca polis temel eğitimini daha profesyonel hale getirdik ve bu çerçevede de dünyadaki gelişmiş polis eğitimlerini örnek alarak, kendi tecrübelerimizle harmanlayarak eğitim gerçekleştirdik. Hem teorik hem de uygulamaya dönük dersleri zamanın değişen şartlarına uygun bir şekilde yeniledik. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu terör tehdidine karşı daha iyi polisler yetiştirmek için operasyonel yönden güçlü bir eğitim formatı benimsedik. Bu çerçevede polislerin eğitimlerinde kullanılan fişek sayısını artırdık. 300'lerden 750'lere çıkardık. Ayrıca diğer ülkelerdeki polis eğitimlerinde olmayan meskun mahal eğitimini de müfredatımıza kattık. Eğitim aslında pratikte, sahada kazanılır. Teşkilatımız bu bilince sahiptir ve bu bilinçle de genç arkadaşlarım eğitimlerine sahada da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar dileyen Çolak, sözlerini şöyle bitirdi:

"Sevgili öğrenciler çok zorlu bir eğitimi başarıyla bitirdiniz. Son iki ayda hiç izin yapmadınız. Gece gündüz çalıştınız. Bu süreçte hem derslerinizi bitirdiniz hem de staj eğitimini tamamladınız. Bu zorlu eğitimi başarıyla tamamladığınız için hepinizi kutluyorum. Sizden beklentimiz; vatandaşın hak ve hukukunu gözeten milletin polisleri olmanızdır."

- "Devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemekle uğraşmaktayız"

Emniyet Genel Müdürü Selamı Altınok ise Türk Polis Teşkilatı’nın köklü bir geçmişe, aziz milletin huzur ve güvenliği için mesai gözetmeksizin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Polisin sorumluluklarını yerine getirirken almış olduğu eğitimin kalitesinin artırılması ve mezun olduktan sonra görevini ifa ederken ihtiyaç duyduğu donanıma ve tesisata sahip olması için hükümetin ve devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Altınok, şunları kaydetti:

“Ülke olarak birçok terör örgütünün aynı anda saldırılarına maruz kalırken bir yandan da devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemekle uğraşmaktayız. İşte bu hainliğin amacının ortaya çıktığı 15 Temmuz gecesi Türk Polis Teşkilatı milletimizin desteğiyle demokrasi tarihine altın harflerle geçecek kahramanlıklar sergilemiştir. Teşkilatımız bundan sonra da vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının başını ezmekten saklandıkları inleri başlarına yıkmaktan geri durmayacaktır. Polisimizin demokrasiye inanan helal hak ve özgürlüklere saygılı hukukun üstünlüğünü benimsemiş görevini en iyi şekilde yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.