Karaman

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

13:33 11 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Karaman Valisi Fahri Meral ile beraberindekiler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Muhammed Yalçın'ın, Kazımkarabekir ilçesindeki ailesine ziyarette bulundu.

Karaman'da 15 Temmuz'un birinci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında yapılan ziyarete, Vali Meral ile AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Meral, ziyarette anne Safa Yalçın'a Kur'an-ı Kerim hediye etti. Ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Safa Yalçın, oğlunun fotoğrafını öperek, "Yavrum, yiğidim, evliyam benim. 22 sene evliya yılı yaşamışım" diyerek gözyaşı döktü.

Vali Meral ile beraberindekiler, daha sonra Kazımkarabekir Şehitliği'nde Yalçın'ın kabrini ziyaret edip, karanfil bıraktı.

Gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Safa Yalçın, burada baygınlık geçirdi. Acılı anne Yalçın'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Askerlik Şubesi Başkanı Yurdakul Kazım Türkmen, "Başınız sağ olsun. O hainler size olduğu kadar bize de hainlik ettiler. O yüzden çok fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah sabır versin." diyerek, anne Yalçın'ı teselli etmeye çalıştı.

Baba Selahattin Yalçın da vatan, millet, bayrak için herkesin şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

Oğlunun şehadetinin üzerinden bir yıl geçtiğini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir senede oğlumun anılmadığı bir gün olmadı. Ben mutluyum. şu anda da devletimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, komutanlarımız taziyelerini iletti. Oğlumun kabrini ziyaret ettik. 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin' deniliyor. Evlat acısı zor. En büyük acılardan birini tadıyorum. Vatan, millet, bayrak ortak değerlerimiz. Hepimiz bu uğurda şehit olmaya hazırız. Peygamber efendimiz zamanından bu yana devam etti. Mahşere kadar da devam edecek. Şehit verdim, acılıyım ama bir o kadar da neşeliyim, gururluyum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.