Karaman

Seydişehir'den kısa kısa

12:13 14 Temmuz 2017
Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında dolayısıyla tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez şiir dinletisi ve tek kişilik oyun sahneledi.

Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte seyirciyle buluşan Yenilmez'in, "1915’ten 15 Temmuz'a" adlı tek kişilik oyunu, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Sanatçı Yenilmez, 15 Temmuz'u dünyaya verilmiş bir ders olduğunu belirterek, Türk milletinin darbeye karşı gösterdiği duruşun örnek olduğunu kaydetti.

Programın ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yenilmez'e plaket ve çiçek takdim etti.

Anma gecesine, Orman ve Su İleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, NEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Seydişehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sergi açılışında yaptığı konuşmada, serginin 15 Temmuz gecesi ile demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluştuğunu belirterek, yaşananların unutulmaması adına bu tür etkinliklerin tekrarlanacağını söyledi.

Türk milletinin egemenliği için özgürlüğünün korunması için gereğini her zaman yapacağını dile getiren Tutal, şunları kaydetti:

"Nasıl bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli öder. Bu toprakları çiğnetmez, bu bayrağı indirtmez. Bunun en yakın, en canlı örneğini görmek isteyenler 15 Temmuz’u hatırlasın. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğu, 15 Temmuz’da bir kez daha tescillenmiştir. Dolayısıyla biz 15 Temmuz’un unutulmaması ve gelecek nesiller tarafından yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağız."

- AK Parti İlçe Başkanı Konurer’in mesajı

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Konuer, mesajında milletin 15 Temmuz'da istikbaline ve istiklaline sahip çıkarak, vatan hainlerine geçit vermediğini belirtti.

Hain darbe girişimi karşısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan milyonlarca insanın meydanlara inerek, darbeye "dur" dediğini ifade eden Konurer, şunları kaydetti:

" Şüphesiz ki milletimizin bu üstün cesareti, bir ve beraber olduğumuz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti devletiyle kimsenin başa çıkamayacağının açık bir göstergesidir. Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ölümü göze alarak meydanlara inen milyonlarca vatandaşımız içerisinden şehitlik ve gazilik şerefine erişen kahramanlarımız isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. 15 Temmuz darbesinde şehit olan güvenlik kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına ve sivil vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet ve minnet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Değerli hemşehrilerimi 15 Temmuz Cumartesi günü Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan nöbetimize davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.