Karaman

Elvan ve Eroğlu Karaman’da

13:28 03 Kasım 2017
Elvan ve Eroğlu Karaman’da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine ilişkin, "Otursunlar kendilerine, kendi yüzlerine baksınlar. Onlar, ‘Millet olmasın, vesayet olsun' istiyorlar. Başbakanımız bu şahsiyete güzel bir isim koydu, 'CHP parti sövücüsü' dedi. Ey parti sövücüsü, Recep Tayyip Erdoğan eğer senin dediğin gibi olsaydı sen orada ağzından salyalar saçarak bağırmazdın." dedi.

Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Temel Atma Töreni öncesinde, AK Parti Karaman İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, bugünün AK Parti’nin ilk kez iktidara geldiği tarihin yıl dönümü olduğunu söyledi.

3 Kasım’ın milli irade için bir milat olduğunu belirten Elvan, “Belki 79 yılda yapılmayanı bu 15 yıla sığdırdık. 15 yılda yapılanı 79 yılda yapılanla kıyasladık ve 15 yılda 79 yılda yapılandan daha fazlasını gerçekleştirdik. Vesayet kabul etmeyen, ihanet kabul etmeyen milli iradenin her seçimde yeniden başa gelmesini hatırlıyoruz bugün. Demokrasi dışı odaklara, küresel karanlık mihraklara, terör odaklarına karşı verilen güçlü mücadeleyi hatırlıyoruz bugün.” diye konuştu.

AK Partinin millet aşkıyla 15 yıldır hizmetine devam ettiğini dile getiren Elvan, “3 Kasım milletin derdiyle dertlenen, milletine hizmeti yegane ülkü edinen bir liderin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında millete hizmet için toplanma hareketidir.” ifadelerini kullandı.

- "Her seçimde kaybettiler"

Elvan, dev projelerle ülkeyi dünyada önemli bir güç yapma yolunda hızla ilerlediklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bunlar milletimiz sayesindedir, sizler sayesindedir, Karaman sayesindedir. Bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecek. Bu millete hizmet etmekten, ülkemizi geliştirmekten kimse bizi alıkoyamayacak. Çünkü bizim yolumuz milletimizin yoludur.

Bizim anlayışımız bellidir; emri millet verir, biz onu başımızın üstünde tutarız. Bu yüzden girdiğimiz her seçimde milletimiz büyük bir destekle partimizi zirvede tuttu. Emri başka yerden alanların hali zaten ortada. Her seçimde kaybettiler. Milleti rehber edinemedikleri sürece de kaybetmeye devam edecekler. Türkiye’yi sıkıntıya sokmak isteyenler AK Parti’nin önüne birçok engel çıkarmaya çalıştı. Bugüne kadar engelleri nasıl aştıysak, önümüze çıkan ve çıkmakta olan engelleri Allah’ın izniyle ve milletimizin güçlü desteğiyle aşmaya devam edeceğiz.”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ülkeyi işgal etmeye çalıştığını anımsatan Elvan, “Her şeyi hesap etmişlerdi ama unuttukları bir şey vardı. Bu aziz milletin kahraman evlatlarını unuttular. Cumhurbaşkanımız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran milyonlarca kardeşimizi hesap edemediler. Çıktınız meydanlara, tanklara ve toplara göğsünüzü siper ettiniz. Milli iradeye kastedenlere, işgalcilere, teröristlere ve onların arkasında her kim varsa onlara, unutulamayacak bir ders verdiniz. Darbelerini aldınız başlarına geçirdiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Milletin seçtiği Cumhurbaşkanımızı hazmedemiyorlar"

Elvan, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki ifadelerine de değinerek, şunları kaydetti:

“Ana muhalefetin parti sözcüsü çıktı Cumhurbaşkanımız hakkında ileri geri konuştu. Bu, milli iradenin hazmedilemediğinin göstergesidir. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanımızı hazmedemiyorlar. O koltukta milli iradenin oturmasını içlerine sindiremiyorlar. Niye? Çünkü onlar faşist ve diktatör ifadesi kullanmışlardı. Otursunlar kendilerine, kendi yüzlerine baksınlar. Onlar, ‘Millet olmasın, vesayet olsun' istiyorlar. Başbakanımız bu şahsiyete güzel bir isim koydu, 'CHP parti sövücüsü' dedi. Ey parti sövücüsü, Recep Tayyip Erdoğan eğer senin dediğin gibi olsaydı sen orada ağzından salyalar saçarak bağırmazdın. Demokratik bir ülkede yaşıyorsun ve artık şunu anla. Bu ülkede vesayet dönemi AK Parti iktidarlarıyla tarihe karışmıştır. Bir tek gerçek vardır, o da milli iradedir."

- "Milletimizin tarihindeki en önemli seçim"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da AK Parti'nin çıktığı kutlu yolda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Karamanlı vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seçimlerde AK Parti'ye büyük destek veren Karaman'dan 2019 seçimlerinde daha büyük destek beklediklerini vurgulayan Eroğlu, "2019 seçimleri milletimizin tarihindeki en önemli seçim. Artık sistem değişti. Artık yüzde 35-36 ile iktidar olmak mümkün değil. Yüzde 50 artı 1. Çünkü AK Parti çıtayı daha da yükseltti. 2019 yılında herkesi kucaklayarak, hem mahalli idare seçimlerinde hem de kasımda yapılacak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Karaman'dan büyük destek bekliyoruz. İnşallah 2019 seçimlerine mührümüzü vuracağız." diye konuştu.

Eroğlu, Karaman için suyun çok önemli olduğunu, bu yüzden şehirde su sıkıntısı bırakmayacak dev projeler yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Mavi Tünel Projesi'nin 110 yıllık bir rüya olduğunu hatırlatan Eroğlu, Akdeniz'e boşa akan suyun şu anda Bozkır'da depolandığını anlattı.

"Asrın projesi olan Konya Ovası Projesi için bir eylem planı hazırladık." diyen Eroğlu, su meselesini sadece AK Parti'nin çözebileceğini vurguladı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.