Karaman

Bölge halkını tedirgin! İlk kez görüldü

11:43 17 Haziran 2018 7 Yorum Var
Bölge halkını tedirgin! İlk kez görüldü

Karaman’da ilk kez oluşan 10 metre çapında ve 15 metre derinliğindeki obruk, bölge halkını tedirgin etti.

Konya’nın Karapınar ilçesindeki obrukların bir benzeri Karaman’ın Sudurağı beldesinde oluştu. Pancar ekili 60 dönümlük tarlanın ortasında gece yarısı 10 metre çapında ve 15 metre derinliğinde obruk oluştu. 

Ziraat Mühendisi ve tarla sahibi Ali Soykat, oluşan obruğun kendileri gibi bölge çiftçisini bir hayli tedirgin ettiği belirterek, "Her gün yaptığımız gibi sabah erken saatlerde tarlamızın kontrolüne geldik. Tarla içerisinde dolaşırken, bir anda karşımızda devasa bir çukur görünce hepimiz çok şaşırdık" dedi. 

Karapınar bölgesinde böyle obruklar oluştuğunu bildiklerini kaydeden Soykat, "Kendi bölgemizde hiç duymamış ve görmemiştik. Çukurun çapı 10 metre, derinliği ise 15 metre var. Halende çökmektedir. Bu çukuru duyan ve gören çiftçiler bizim gibi korktu. Çünkü buranın üzerinde o an traktör veya bir insan olabilirdi. Onun için bu durumdan herkes tedirgin oldu. Pancarı kaldırdığımız da bu çukuru kamyonlarla getireceğimiz toprak ve taşlarla tekrar dolduracağız" diye konuştu. 

Ziraat Mühendisi Soykat, obruk oluşumunun yer altındaki suların çekilmesine bağlandığını ancak buradaki durumun farklı olduğunu ifade ederek, "Kireç taşının fazla olduğu bölgelerde karbondioksit ile mağaralar oluşur, bu mağaraların çökmesiyle de bu görünen devasa çukurla ve obruklar oluşur" diye konuştu. 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • memett 5 yıl önce Şikayet Et
    damlama sistemine geçin suyu israf etmeyin heryere her tarlaya sondaj açılırsa olacağı bu çukurusa temel kazılarından çıkan topraklarla hafriyatçılara doldurtun şimdilik kurtulun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu çukurun kapatılması için işine birinin düşüp ölmesini mi bekliyorlar acaba ! :-(
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçsiz sulama
    Cevapla
  • Sassas 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee altını bilinçsizce boşaltırsanız çökmesi normaldir bizim millet kazanmak için geleceğini hesap etmez damlama sistemi ile sulansa bu sıkıntı olmazdı deregibi suladılarazileri yer altı sularıile sonuç ortada
    Cevapla
  • Asi 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkeste bi sondaj kuyusu açma telaşı ve modern sulama teknikleri damlama varken salma sulama ve yağmurlamayla yeraltındaki suların anasını ağlattılar. Kimse cesaret edemez konrol edilmesi çok zor olsada bu kuyularada sayaç zorunlu çünkü yakında içecek su bulamayacaklar. Bindikleri dalı acımasızca kesmeye devam ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.