Karaman

2 günde avladılar! Neredeyse yarım ton...

09:37 25 Haziran 2019
2 günde avladılar! Neredeyse yarım ton...

Karaman'da zirai üretime zarar veren yaban domuzlarının vurulması için düzenlenen sürek avında 24 yaban domuzu itlaf edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Merkez Av Komisyonu kararı üzerine Özdemir köyünde, tarım alanlarına ciddi derecede zarar veren yaban domuzların vurulması için  sürek avı  düzenledi. Tarım ve Orman Bakanlığı 8'inci Bölge Müdürlüğü ile  Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliğinde profesyonel avcılar köyde 2 gün boyunca avlanma yaptı.  Avlanmada 24 yaban domuzu itlaf edildi. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sürek avının devam edeceği belirtilerek,  ''Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda, yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarda zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmiştir. Merkeze Özdemir köyünde yapılan yaban domuzu sürek avında yarım tona yaklaşan ağırlıklarda 24 yaban domuzu vurularak itlaf edilmiştir.''denildi. 

YORUMLAR

  • Q44 4 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçi olan bilir örnek vereyim şu hayvan haklarını çiftçinin zararını odesin ler yiğit iseler ... diyelim benim 3 ton kaysim var harmanladım domuz geldi yedi adam ne yiyecek ....... birde bu 3 ton kaysiyi çaldılar diyelim hırsız lar adam ne yiyecek ..... ikisinde de alamaz sin gitti hadi bu parayı hayvan hakları ödedi diyelim hırsızın kini kim ödeyecek o açlıktan yaptı doğru mu ama dürüst adam da ........ yiyecek o kadar anliyana
    Cevapla
  • Mehmet 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar öldürülebilir hayvanlar grubunda dahil değil ey müslüman! Ha sen spor yapıyor ,stres atıyorum diyorsan onu bilmem... Birde sürek avı diye isim verilmiş... Yazık!
    Cevapla
  • Önder 4 yıl önce Şikayet Et
    Vurduğunuz domuzları chp istanbul il başkanı Canan hanıma gönderin zayi olmasın.Yer kemiklerini de twitter da paylaşıŕ
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence herkes dağa çıkıp hayvan telef edeceğine çiftliğini koruyacak önlem alsa daha mantıklı. Yazık. Doğada ki dengeyi ve düzeni bozmamak gerek.
    Cevapla
  • Nil 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin icin cok değerliyse ciflik kurun besleyin
  • Fil kadar olmuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eve 5 metre mesafede kuru nohutu yemişler hemde toplanmış nohut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.