Tolunay Kafkas: En dramatik veda

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, gelecek yıl tekrar Avrupa Ligi’nde mücadele etmek istediklerini söyledi.

Tolunay Kafkas: En dramatik veda
Tolunay Kafkas: En dramatik veda
GİRİŞ 29.08.2014 02:50 GÜNCELLEME 29.08.2014 02:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesinde St Etienne’ye penaltı atışları neticesinde mağlup olarak Avrupa’ya veda eden Karabükspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kendileri için dramatik bir veda olduğunu vurgulayarak, ‘’Oyunun ilk yarısının tamamına yakınında St Etienne hakimiyeti elinde bulundurdu. Oyunun ikinci yarısında hamlelerde bulunduk. Sistem değişiklikleri yaptık. Oyunu tutmayı başardık. Bir iki tane yakaladığımız pozisyonlar vardı. Zaman zaman biz, zaman zaman onlar baskılı oyuna devam etti. Penaltılar bir şans. Avantajlı olmamıza rağmen son iki penaltıyı kaçırıp elendik. İlk kez katıldığımız bir turnuvada oyuncularım elinden geleni yaptılar. Hepsini tebrik ediyorum. Lige dönmemiz gerekiyor, maçlar başlıyor. Umarım gelecek sene Avrupa kupalarına katılabileceğimiz bir başarıyı elde ederiz" dedi. 

Kardemir Karabüksporlu oyuncu Hakan Özmert, Fransa’ya turu geçmeye inanarak geldiklerini ifade ederek, ‘’Gruplara kalmaya inanmıştık ve çok istemiştik. İyi mücadele ettik. Rakip ilk yarı bizden daha iyi oynadı. İkinci yarı takım olarak daha iyi mücadele ettik. Nasip değilmiş penaltılar sonucu olmadı. Bu sene ligi iyi bir konumda bitirip tekrar UEFA Kupası’na katılmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu. 

St Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier ise büyük bir maç olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Ekip olarak iyi organize olduk. Çok baskılı oynadık. Şansızlıklar üst üste geldi ama buna rağmen maç geneli bizim için iyi geçti. İkinci yarı rakip sistem değişikliğiyle bizi zorladı. Penaltılarla olsa da gruplara kalmayı başardık.''

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • İlhan ŞEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Mavi Ateşim. en büyük Karabük. helal olsun. Tolunay hocam müthiş oynattın takımı.Oyuncu değişikliklerinin hepside doğru zamandaydı. seneye inşallalah Karabüküm daha iyisini de yapar. bundan şüphemiz yok. futbolcuların hepside kapasitelerinin % 100' ü ile oynadılar. Galatasarayın uefa finalinde ancak bu kadar heyecanlanmıştım. bize bu duyguyu yaşatan mavi ateşimize teşekkürler.
    Cevapla