Kars

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

13:06 04 Eylül 2015
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars'ta

 Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kürt ve Türkmenin kardeş olduğunu belirterek, her ikisinin de Türkiye'nin ve içinde bulunduğu medeniyet coğrafyasının da düşmanının, terör örgütleri olduğunu söyledi. 

Topçu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kars'ta, ilk olarak Kars Valiliğini ziyaret etti. 

Ziyaretinde Şeref Defteri'ni imzalayan Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa gereği kurulmuş ve bir misyonu temsil eden geçici hükumette "bağımsız" statüde bakan olarak yer aldığını hatırlattı. 

Topçu, geçici hükumetin siyasi bir resmi olmadığını, sadece devletin millete hizmet resminin bulunduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 

"Ben ve Sayın Başbakan da bu resmi temsil edenlerdeniz. Şu an Sayın Başbakanımızın AK Parti Genel Başkanlığı rozeti bir tarafta olmak üzere bu seçim hükumetinin Başbakanı. Biz de onun Bakanlar Kurulu'yuz. Başbakanımız, devletimizin kıyamete kadar saniyesini dahi heder etmeyecek şuura sahip bir insan."

Bakanlık görevine başlamasının ardından ilk ziyaretini baba toprağına yapmak istediğini ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

"Buranın kültürel, sosyal ve ekonomik eksikliklerini biliyorum. Burada birbirimize hemhal olmuş, kanımız kanımıza karışmış, çok yüce bir medeniyette bin yıldır yoğurulmuş kardeşlerimizle, bizi karşı karşıya getiren şer güçlerin neler yaptığını biliyorum. Bunların hepsiyle ilgili işte buradayım çünkü ben buranın çocuğuyum. Birilerinin iddia ettiği kesimden yeğenlerim, torunlarım var. Bu savaşın adı eğer onların iddia ettiği gibi olsa benim yeğenlerim torunlarım olmaz."

-"Terör örgütü Kürdün de Türkün de düşmanıdır"

Topçu, bölgede son günlerde artan terör olaylarına da değinerek, şunları kaydetti:

"Bu tehlike bugünün tehlikesi değildir. Alparslan buradan girdiği zaman, o zaman düşmanımız kimse, şu an da aynıdır. O zaman Kürt ile Türkmen yan yanaydı ve düşman Bizans'tı. Şu an da aynıdır. Çanakkale'de de aynıydı. Şu an karşı karşıya kaldığımız budur. Kısaca, Kürt ve Türkmen kardeştir. İkisinin de Türkiye'nin de medeniyet coğrafyamızın da düşmanı terör örgütleri ve bölücü terör örgütüdür."

-"Türkiye'nin tek başına iktidara ihtiyacı var"

Anayasa hükmünce 45 günlük sürede hükümet kurulamadığı için Cumhurbaşkanı tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verildiğini hatırlatan Topçu, sandıktan çıkacak her sonucun milletin iradesi olacağını ve herkesin bu iradeyi baş tacı yapacağını söyledi. 

Topçu, bununla birlikte bir siyasetçi olarak Türkiye'nin mutlaka tek başına iktidara ihtiyacı olduğuna inandığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Bir siyasetçi ve bu kabinenin bağımsız bakanı olarak, milletime, hemşehrilerime tavsiyem, tek başına iktidarı mutlaka gerçekleştirin. Çekingenliklerinizi, eleştirilerinizi mutlaka yapın. Vuracaksanız vurun, ne yapacaksanız yapın ama şu etrafımız ateş çemberiyken, şu bölücü terörle verilen mücadele noktasında mutlaka iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın."

Kars Valisi Günay Özdemir, ziyarette Bakan Topçu'ya valilikçe hazırlanan Osmanlı Mahallesi Projesi'ni tanıtarak, temsili gazilik şeref madalyası hediye etti. 

Bakan Topçu, Valilik ziyaretinin ardından, Kars Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.