Kars

Prof. Dr. Sönmez'in silahlı saldırıya uğraması

20:07 09 Kasım 2015
Prof. Dr. Sönmez'in silahlı saldırıya uğraması

Kalp damar cerrahı Prof. Dr. Sönmez'i yaralayan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen 11 yıl 8 ay, yaralama olayına yardım ettiği belirlenen yeğeni Özcan Taş'a ise 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi

Ünlü kalp damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaralayan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen 11 yıl 8 ay, yaralama olayına yardım ettiği belirlenen yeğeni Özcan Taş'a ise 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kars Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar Özbilen, Taş ve avukatları İbrahim Baştimar hazır bulundu.

Daha önce görülen duruşmada şikayetinden vazgeçen Sönmez'in, kamu davasına dönüşen duruşmaya katılma talebi şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle mahkemece reddedildi.

Savcının mütalaasının ardından mahkeme, Özbilen'e "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl 8 ay, yeğeni Taş'a ise ''tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmek'' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Özbilen ve Taş'ın tutuklanmalarına gerek görülmediği, sanık avukatlarının verilen kararı temyize gideceği öğrenildi.

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos 2014'te Prof. Dr. Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı, yeğeni Özcan Taş da olayın hemen ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla tutuklanmış, daha sonra sanıklara yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.