Kars

"Barış için pedal basan" bisikletçi hakkında soruşturma

00:43 24 Kasım 2015
"Barış için pedal basan" bisikletçi hakkında soruşturma

İstanbul'dan 29 Mart'ta "Barış için pedalla" sloganıyla 74 bin kilometrelik bisiklet turuna çıkan bisikletçi Meriç Şehit hakkında, "terör örgütü mensuplarınca silahla tehdit edildiği ve darbedildiği" iddiasıyla yaptığı başvurunun asılsız çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'dan 29 Mart'ta "Barış için pedalla" sloganıyla 76 il ve 489 ilçeyi kapsayan 74 bin kilometrelik bisiklet turuna çıkan bisikletçi Şehit, sosyal medya hesabından "Kars'ın Kağızman ilçesinde bir grup terörist tarafından önü kesilerek, silahla tehdit edildiği ve darp edildiğini" iddia eden paylaşımlarda bulundu. 

Paylaşımlarının ardından bir arkadaşı aracılığıyla bu konuda görüştüğü bir basın kuruluşuna ayrıntılı demeç veren Şehit, haberin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gelerek şikayetçi oldu. 

İfadesinde, "22 Kasım'da Kağızman ilçesi Paslı Geçidi'nde yol alırken araçla önünün kesilerek 7 kişilik bir PKK'lı grup tarafından kafasına silah dayandığını, darbedildiğini ve eşyalarının gasbedildiğini, sonrasında yoldan geçmekte olan zırhlı bir askeri araçtan inen askerlerce kurtarıldığını" beyan eden Şehit, kanıt olarak da sosyal medyada da paylaştığı askeri araç içinde çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi. 

Polis, cep telefonu kayıtlarında yaptığı incelemede, söz konusu fotoğrafların, ifadesinin ve paylaşımlarının aksine, 21 Kasım tarihinde saat 11.00 dolayında çekildiğini tespit etti.

Bu bilgi doğrultusunda yeniden ifadesine başvurulan Şehit, fotoğrafın Erzurum ilçesi Şenkaya ilçesinde kendisine yardım eden bir askeri araç içinde çekildiğini, olayı da sonrasında işleri bozuk olduğu için Türkiye gündemine gelmek amacıyla kurguladığını ve bunu arkadaşları aracılığıyla ulaştığı Kars'taki bir gazeteciye haber yaptırdığını itiraf etti. 

Üzerinde yapılan aramada kurusıkı ve havalı tabanca bulunan Meriç Şehit, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla ''suç tasnii (suç uydurduğu)'' iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak, ifadesinin alınması için Kazımpaşa Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.