Kars

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

15:23 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

 Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Sayim Ucun, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda mağdur taraf olmasına rağmen kadınlara yönelik eğitim çalışmaları yapılmasına tepki göstererek, sorunun çözümü için şiddet uygulayan erkeklerin eğitilmesi gerektiğini belirtti. 

Ucun, 25 kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadına şiddetin son yıllarda giderek artan bir sorun olduğunu belirtti. 

Sorunun çözümü için toplumun her kesimine görev düştüğünü ve eğitimin büyük önem taşıdığını ifade eden Ucun, şunları kaydetti:

"Bu çok önemli sorunun çözülmesi, eğitim sistemimizin yeniden düzenlenerek, geleneğine, göreneğine bağlı, bilinçli maneviyatı güçlü insanların yetiştirilmesiyle mümkündür. Bu konuda, genelde olayın mağduru olan kadınlar eğitilmekte, şiddete uğradıktan sonra nerelere müracaat edecekleri, haklarının neler olduğu gibi bilgiler verilmektedir. Unutulmamalıdır ki, şiddeti uygulayan genelde erkektir. Erkeğin bu konuda eğitilip, bilinçlendirilmesi gerekmektedir." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.