Kars

Kars'ta Türkmendağı'na yardım kampanyası

17:54 25 Kasım 2015
Kars'ta Türkmendağı'na yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Suriye'deki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi. 

Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık ettiğini belirtti. 

Bölge üzerinde plan yapanların, mazlum ve biçare bölge halkının oluk oluk akan kanından çok, elde edecekleri milyon dolarlık ticari pazarları düşündüklerini ifade eden Adıgüzel, şunlar kaydetti: 

"Kendi namuslarını, canlarını ve en kıymetlileri olan vatanlarını savunan Suriye Türkmeni soydaşlarımız, bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi halindedir. Türkiye'nin bölgedeki güç kaynağı olan soydaşlarımızı bu coğrafyadan arındırmak isteyen şer odaklarının anlaştığı tek nokta, Türkmenlerin yok sayılmasıdır. Zira Esad rejimi tarafından Türkmendağı'ndaki soydaşlarımıza yönelik olarak başlatılan İran'ın karadan, Rusya'nın ise havadan desteklediği geniş çaplı operasyon ve buna karşı sessizlik aynı zihniyetin tezahürüdür.''

Adıgüzel, Türkmendağı'ndaki soydaşlarını yalnız bırakmayacaklarını ve bunun için bir yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, 30 Kasım'a kadar sürecek kampanyada yardımların Ülkü Ocaklarının il ve ilçe temsilciliklerine ulaştırılabileceğini bildirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.