Kars

Kars'ta yaban hayatı için doğaya yem bırakıldı

12:32 23 Aralık 2015
Kars'ta yaban hayatı için doğaya yem bırakıldı

Sarıkamış ilçesinin karla kaplı ormanlık alanlarında, kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bırakıldı

 Sarıkamış ilçesinde, kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. 

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 2 bin 500 rakımlı Düzmeşe, Suludere ve Keklik Deresi bölgesinde yaşayan yaban hayvanlar için yemleme yaptı. 

İşletme Şefi Halil İbrahim Çıngıl ve beraberindeki 5 kişilik ekip, karla kaplı ormanlık arazide yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlar için 100 kilo buğday, 100 kilo arpa ile etçil hayvanlar için sakatat, kemik ve ekmek parçaları bıraktı. 

Çıngıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem etçil hem de kuş türleri için yaban hayatına gıda takviyesi yaptıklarını söyledi. 

Hava ısısının ormanlık bölgede sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğünü, bunun da yaban hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden Çıngıl, şöyle konuştu:

"Sarıkamış'ta kışın ağır şartlarında bu yaban hayvanların hayatta kalmaları için bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyoruz. Sonbaharda kuşlarımız için ormanlık bölgeye bin adet yuva asmıştık. Şimdi de yemleme yapıyoruz. Bu çalışmalarımız kış sezonu boyunca devam edecek. Vatandaşlarımızın da yaban hayatı konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.