Kars

"Şehit diyarları" arasında dostluk köprüsü kuruldu

13:52 31 Aralık 2015
"Şehit diyarları" arasında dostluk köprüsü kuruldu

 Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "İki Şehit Diyarı Arasında Dostluk Köprüsü" projesi hayata geçirildi. 

"İki Şehit Diyarı Arasında Dostluk Köprüsü" projesi kapsamında Çanakkale Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konuğu oldu.

Çanakkale'den gelen öğrenciler, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, şehitler diyarı Çanakkale ve Gelibolu ilçesini tanıtan slayt sunumunun ardından "Sarıkamış'ta donduk, Çanakkale'de öldük, Vatanı vatan yaptık" adlı oratoryo sergiledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, ülkenin her iki ucunda ecdadın vatan, bayrak için savaştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Bizler o şehitlerimiz sayesinde huzurlu başı dik olarak yaşıyoruz. Allah hepsine rahmet etsin. Şehitler diyarı Çanakkale ile Sarıkamış arasında böyle güzel bir bağ kuran ve bunu geleneksel hale getirilmesini sağlayan her iki okul yönetici ve öğrencilerini tebrik ediyorum. İnşallah gelecek nesiller için çok anlamlı ve sağlam bir köprü olacaktır."

Etkinliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler izledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.