Kars

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

17:18 10 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Kars Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kars İl Kadın Kolları üyeleri, parti il yöneticileriyle Kars Adliyesine giderek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, parti kurultayı ve grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda sarf ettiği sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusu dilekçesi verdi.

Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 52'lik oy oranıyla seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretin, sadece Cumhurbaşkanı'nı ona oy verenleri rencide etmediğini, Cumhurbaşkanı'nın şahsında devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını en üst noktada temsil eden yüce değerlerine saldırının asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Güner, "Bu üslubuyla sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır'' dedi.

Güner, Kılıçdaroğlu'nun hakaret sözleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve kişinin maddi ve manevi değerlerini koruma altına alan uluslararası sözleşmelerli ihlal ettiğini savunarak, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan, kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.