Kars

Sarıkamışlı başarılı öğrenciler "Ankara gezisi" ile ödüllendirilecek

16:10 01 Nisan 2016
Sarıkamışlı başarılı öğrenciler "Ankara gezisi" ile ödüllendirilecek

Sarıkamış ilçesinde YGS'de başarı sağlayan 90 öğrenci, "Hep Birlikte Yeni Ufuklara” projesi kapsamında Ankara gezi programıyla ödüllendirilecek.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) en yüksek başarıyı elde eden 90 öğrencinin, nisan ayında düzenlenecek Ankara gezisi programına katılacağını belirtti.

Geziyle gençlerin, iyi bir yurttaş olma bilincinin, ülke değerlerine sahip çıkma duygusunun ve ülkesini tanıyıp kültürel değerlerinin farkında oluşunun gelişmesinin amaçlandığını ifade eden Karman, şunları kaydetti:

"Ankara ülkemizin başkenti olup milli mücadele döneminde ulusal savaşın yönetildiği merkezdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Ankara’nın sokaklarında atılmıştır. Ankara’nın birçok yerinde milli mücadelenin izlerini görebiliriz. Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının hayata geçirildiği bu güzel şehri görmek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkıdır. Bu sebeple Sarıkamış Kaymakamlığı olarak gençlerimizin hem milli şuur kazanıp bu vatanın nasıl kurulduğunu görmeleri hem de demokrasi ve cumhuriyet kavramlarını yerinde görüp anlamları adına başarılı 90 öğrencimizi Ankara’ya göndereceğiz."

Karaman ayrıca, Ankara'ya düzenlenecek gezi programında, Anıtkabir, TBMM, ODTÜ ve Hacettepe üniversiteleri yerleşkeleri, MTA Tabiat Tarihi Müzesi ve Gençlik Parkı'nın ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.