Kars

Sarıkamış’ta SGK’ nın gönüllü elçileri sertifikalarını aldı

16:17 10 Haziran 2016
Sarıkamış’ta SGK’ nın gönüllü elçileri sertifikalarını aldı

SGK Sarıkamış Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü ekipleri, toplumda sosyal güvenlik bilincini geliştirmek amacıyla kent merkezindeki ilkokullarda broşür dağıtarak, her okulda gönüllü SGK elçisi belirledi.

SGK Sarıkamış Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Gazi Yanar, Gazi Paşa İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, 4. Sınıf öğrencilerine broşür dağıtıp, gönüllü SGK elçisi seçilen öğrencilere sertifika verdi.

Yanar, burada öğrencilere SGK olarak okullarda yapılan faaliyet hakkında bilgi vererek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin sağlıklı olarak oluşturulabilmesi için ilkokullarda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

- Yanar, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi kayıt dışı istihdam. 2010 yıllarında yüzde 55'lerde iken bugün ise yüzde 35'lere düşmüş durumda. Amacımız bunu 2023'lerde yüzde 12 seviyesine indirebilmektir. Kayıt dışı istihdamı düşürebildiğimiz, sosyal güvenlik bilincini toplumda yayabildiğimiz oranda, vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz hizmet kalitesi çocuklarımızın yarına umutla bakmasını sağlayacaktır. Bunun içinde biz çocuklarımızı önemsiyoruz. Onlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bu manada öğrencilerimizden seçtiğimiz sosyal güvenlik elçileri de toplumda ve ailelerinde bizler adına sosyal güvenlik bilincinin oluşması noktasında faaliyette bulunacaklar."

Proje kapsamında kent merkezindeki ilkokullardan seçilen 15 öğrenci sertifikalarını aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.